Wie houdt er nou niet van barbecueën? Alle familie, vrienden, buren, kennissen bij elkaar en heerlijk samen genieten op een lekker lange warme zomeravond. Iedereen doet het regelmatig, en na een lange winter kunnen we niet wachten tot de BBQ weer uit de schuur gehaald kan worden. Het bereiden van het perfecte stukje vlees valt echter nog niet mee.
Barbecueën is een kunst en vergt veel tijd en aandacht. De kolen aansteken, de BBQ op de juiste temperatuur krijgen en het eten op het juiste moment omdraaien en uitserveren. Er komt veel bij kijken en vergt enige oefening.
Maar… Wat nou als we u vertelden dat u een BBQ kunt kopen waarbij u de temperatuur tot op de graad nauwkeurig kunt bepalen, die zeer efficiënt kolen brandt en die uitstekend warmte vasthoudt? Dat klinkt als de perfecte BBQ nietwaar? Er bestaat een BBQ die dit allemaal kan: de Auplex Kamado. De keramische BBQ van Auplex Kamado biedt u de ultieme BBQ-ervaring!
De Voordelen van een Keramische BBQ
Reguliere BBQ’s zijn vaak lastig te reguleren in temperatuur, verliezen veel warmte en verbruiken daardoor onnodig veel kolen. Deze nadelen vinden hun oorsprong in de basis van de BBQ: het materiaal dat gebruikt is om de BBQ te vervaardigen. De keramische BBQ van Auplex Kamado wordt vervaardigd uit een speciaal soort versterkte klei. Dit leidt tot een zeer vuurvaste keramische schaal binnenin de Kamado BBQ.
Hierdoor houdt de Kamado haar warmte heel goed vast, is de temperatuur beter te reguleren en heb je minder kolen nodig. De temperatuur is bij een keramische BBQ dus erg stabiel en door middel van luchtschuifjes goed te reguleren. Dit betekent dat een keramische BBQ ook erg veelzijdig is in gebruik. Zo kunt u hem op hele lage temperaturen gebruiken voor bijvoorbeeld slow cooking, of op hele hoge temperaturen om bijvoorbeeld een pizza te bakken.
Niet voor niets dus heeft keramisch barbecueën de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen. De keramische barbecue heeft ervoor gezorgd dat meer mensen naar buiten gaan om te barbecueën. Het is meer dan alleen een barbecue, het is dé next level barbecue. Het is de stap naar meer controle over de temperatuur en meer mogelijkheden om de gerechten nog beter te bereiden.
De technieken die je uitvoert met een keramische barbecue geven een beter resultaat dan met een kogelbarbecue. De Auplex Kamado kan gebruikt worden als oven, fornuis, BBQ en smoker om op verschillende manieren heerlijke gerechten klaar te maken.
De Auplex Kamado: Populair vanwege zijn prijs/kwaliteitverhouding
De toenemende populariteit van keramische BBQ’s betekent dat er tegenwoordig een ruim aanbod bestaat. De Auplex Kamado is echter met name populair vanwege zijn interessante prijs/kwaliteitverhouding. Waar je stalen BBQ’s al voor een paar tientjes kunt kopen is een keramische BBQ een echte investering.
Met onze aantrekkelijke prijzen voor de Auplex Kamado (€529,-) zijn wij de goedkoopste aanbieder van Nederland. Een Kamado BBQ is waarschijnlijk de beste BBQ die u ooit zult aanschaffen. En dankzij het duurzame karakter is het ook de enige BBQ die u hoeft aan te schaffen.
U hoeft niet meer elke paar jaar een nieuwe te kopen. Daarnaast is de BBQ erg zuinig in gebruik door het unieke karakter van het keramiek. 123buitenkoken.nl is de goedkoopste leverancier van de Auplex Kamado in Nederland!
Duurzaamheid en Smaak
Een veelgehoord misverstand is dat keramische BBQ’s lang duren om op te warmen. De keramische BBQ van Auplex Kamado is echter binnen 15 minuten op temperatuur en klaar om gebruikt te worden. Erg duurzaam. De Kamado BBQ laat uw eten bijzonder goed smaken doordat het keramiek isolerend werkt waardoor het eten uitermate sappig en mals blijft.
Dankzij verder gebruik van duurzame materialen als roestvrijstaal, gepoedercoat roestvrijstaal, gepoedercoat gietijzer en afgewerkte natuurlijke bamboe kent de Kamado een zeer lange levensduur. Het vuurvaste keramiek van de Auplex Kamado kent een garantieperiode van 2 jaar.
Budget Kamado's: Waar Let Je Op?
Kamado's zijn populaire barbecues, maar kunnen soms ontzettend duur zijn. Er zijn een aantal budgetversies op de markt, maar kun je daar even goed op barbecueën? Wat zijn de verschillen? Waar moet je op letten? Het grote verschil tussen een kamado en de traditionele barbecue (zo'n bolletje) is dat een kamado minder gevoelig is voor de buitentemperatuur, omdat die volledig is afgesloten.
Hierdoor wordt je vlees, vis of groenten rondom mooi gaar, droogt je eten niet uit en blijft het voedsel sappig. Volgens onze experts is de prijs van de kamado niet belangrijk. Je kunt op een budgetbarbecue net zulke lekkere gerechten maken als de allerduurste variant. Wat wel essentieel is: de kwaliteit, de soort en grootte van de 'kolen' (houtskool), net zoals de kwaliteit van de aanmaakblokjes.
Goedkope aanmaakblokjes met paraffine geven een vieze smaak aan het eten en trekken in het keramiek. En hetzelfde geldt voor de ingrediënten: koop liever een klein stukje kwaliteitsvlees dan goedkope kiloknallers. En eet niet alleen vlees, je kunt ook heerlijk barbecueën met groenten en fruit!
Waar komt het prijsverschil vandaan?
Het grote verschil tussen een A-merk en een budget-kamado, is de kwaliteit van het keramiek (cordieriet), de afwerking van de scharnieren, hoe de deksel sluit (met vilt of carbonfiber) en het opdrogen van de verf. Het prijsverschil zit in de duurzaamheid, langere garantie, afwerking, de gebruikte materialen, betere controle en service. Bij het hogere segment worden er standaard veel meer accessoires meegeleverd, die je ook jaren later nog opnieuw kunt bestellen als iets stuk gaat.
De budgetbarbecues komen uit China en elke levering is anders. Vaak zit in de doos alleen een kamado en een rooster en moet je alle accessoires los bestellen. Het gaat om de smaak en de kwaliteit van de te bereide producten. Je kunt op iedere budgetbarbecue een goede maaltijd maken. Het grote verschil tussen een dure en een budget is dat een dure geschikt is voor professioneel en intensief (veelvuldig) gebruik.
Tips voor het gebruik van een kamado
Volgens Julius Jaspers is het ook belangrijk om te werken van het koudste naar het warmste gerecht. Met een kamado is het geen enkel probleem om het ding heet op te stoken. Terugkoelen is een drama. Hij is in een mum van tijd 100 graden warmer, maar je bent al snel een uur bezig om de warmte te laten afkoelen. Dus als je verschillende gerechten (bijvoorbeeld zoals wij groenten, vlees en pizza) wilt klaar maken, moet je goed kijken naar de juiste volgorde. Begin met de laagste temperatuur en werk toe naar de hoogste temperatuur.
Nog een ander punt waar je goed op moet letten zijn de temperatuurmeters. 'Je ziet hier hele grote getallen. Dan denk je nou eens lekker overzichtelijk. Maar dat zijn graden Fahrenheit en niet de graden Celsius. Graden Celsius is natuurlijk waar we bij Nederlandse receptuur opletten. Een tip voor de fabrikanten: als je toch in Nederland gaat verkopen zet die Celsius echt even vooraan', zegt Olsder.
Het panel vindt een plate setter en heat deflector, ook verkocht als pizzaplaat, wel een must. Zo kun je indirect grillen. Essentieel voor slow cooking, maar ook voor het egaal verwarmen van een pizza. Als we de pizzasteen zonder plate setter en extra pizzaplaat direct op het RVS-grillrooster leggen, verbrandt de onderkant van de pizza terwijl de kaas aan de bovenzijde nog niet is gesmolten. Met als resultaat verbrande, zwartgeblakerde bodems!
Alleen de twee duurste: de Keij Kamado en de Grill Guru hebben standaard een plate setter en een pizzaplaat in de doos. Bij de overige drie moet je die er los bij kopen voor twee tot drie tientjes.
Conclusie: Elke barbecue is geschikt, externe factoren van belang
Volgens ons panel kun je op elke prijscategorie prima barbecueën. Qua smaak, sappigheid waren er weinig onderlinge verschillen tussen de vijf geteste barbecues. Het eindresultaat hangt ook af van de producten die je erop legt, de soort kolen die je gebruikt en de aanmaakblokjes. Geen enkele barbecue heeft een gietijzeren rooster en dat hoeft ook niet. 'Leuk accessoires voor mooie grillstreepjes, maar niet geschikt voor slow cooking.
Populaire Kamado BBQ Merken
- Big Green Egg
- Kamado Joe
- The Bastard
- Monolith
- Inferno
- Grill Guru
Accessoires
Wellicht een rooster of een gietijzeren pan? Wat je ook zoekt, Barbecue XXL heeft een ruim assortiment kamado accessoires. Zo hebben wij Big Green Egg accessoires, accessoires van Kamado Joe en BBQ accessoires van The Bastard.
Is een keramische barbecue ook wat voor mij?
Neem vrijblijvend contact op of neem een kijkje in de Webshop van 123buitenkoken.
labels:
Zie ook:
- Goedkope Hotels Hamburg Centrum: Vind de Beste Deals voor Je Stedentrip!
- Goedkope Gas BBQ Kopen: Vergelijking & Tips!
- Goedkope Recepten Avondeten: Lekker & Budgetvriendelijk
- Bakken met Zelfrijzend Bakmeel: Tips & Recepten
- Ontdek de Verrukkelijke Smaak van Kip Pilav met Perzik – Een Onweerstaanbare Combinatie!




